Thursday, March 19, 2009

Boeken Top 10 Widget




Aha, nog eens een nieuwe widget.

De Boeken Top 10 Widget toont de boeken die de afgelopen week best verkochten in de Belgische (Nederlandstalige) boekhandels (Klik de info knop om de week te kennen gedurende dewelke deze cijfers werden opgetekend).

In tegenstelling tot de vorige widgets die ontwikkeld werden op basis van het "Spring Framework" en het "Spring-MVC Framework" kozen wij hier voor een veel lichtere maar ook nieuwere opstelling.
Een eerste component is een stand-alone Java object dat gebruik maakt van Quartz, een open source job scheduling systeem dat regelmatig de boek.be website aftast op zoek naar nieuwe Excell bestanden waarin de laatste verkoopscijfers worden weergegeven. Indien er effectief zo een bestand bestaat, dan leest en interpreteert een ander Java object dit document door gebruik te maken van de Apache POI libs. Het resultaat van dit proces is een set van xml bestanden waarin de verkoopscijfers per category op een gestructureerde manier worden opgeslagen.
Voor het displayen van de Top 10 data creëerden wij een web-applicatie die gebruik maakt van het nieuwe 'Play' framework dit zowel voor de widget pagina zelf als voor het genereren van de REST data services voor elke categorie van boeken (fictie, non-fictie, kinderboeken, ...). Play is volgens ons echt de ontdekking van het jaar, het bundelt de voordelen van zowel Rails als van Java in een oplossing waarvan de ontwerpers zelf het volgende zeggen: "it's an easier way to build Web applications with Java. It’s a clean alternative to bloated Enterprise Java stacks."Zeker op te volgen!

Widget toevoegen aan jouw web pagina - Klik hier.

No comments:

Post a Comment